Sănătatea nu este totul, dar fără sănătate, totul este nimic” (Arthur Schopenhauer)

Un adevăr profund duce către alt adevăr profund:  Sănătatea nu e de vânzare – să învăţăm cum s-o avem!

Înţelegerea faptului că cele mai multe situaţii nefericite, din existenţa noastră, sunt urmare ale unui stil anarhic, lipsit de consistenţa înţelegerii şi a responsabilităţii personale atât în propria viaţă cât şi a copiilor noştri – ne ajută să facem pasul către normalitate.

Obiceiurile sănătoase duc la alegeri sănătoase generând, în final, o viaţă bună!

Din păcate, venim pe lume fără “instrucţiuni tehnice”, şi începând de la excepţionala dragoste cu care suntem primiţi (o palmă la fund…ca să ţipăm mai tare), şi continuând cu obiceiurile comportamentale pe care le-am adoptat (ca reprezentând tradiţie), facem greşeli, adeseori, ireparabile!

Faptul că – înveţi repede să alegi după gust şi după vrere, că mişcarea pare o povară şi că discuţiile în contradictoriu sunt acut necesare – te fac cultivator al ne-binelui!

Gândiţi-vă, un minut:

- la o şcoală primară care ar avea, zilnic, o oră despre sănătate;

- la un ciclu gimnazial care ar avea o oră despre sănătate pe săptămână şi la un liceu care ar avea o oră despre sănătate pe lună – cum vi se pare? Cum credeţi că ar fi copiii noştri?

Conf. Univ. Dr. Floarea Damaschin

„Sănătatea nu este niciodată doar un proces fizic, ci şi un proces de integrare a tuturor elementelor care ne alcătuiesc: trup, minte şi suflet.”

Larry Dossey

„Rezolvarea oricărei probleme de sănătate implică cei trei paşi: identificarea aspectului fundamental, selectarea uneltelor adecvate şi acceptarea semnalului de alarmă.”

Dr. Mark Atkinson

„Nu există vindecare dacă nu există o schimbare a aspectului exterior, a păcii minţii şi a fericirii interioare.”

Dr. Edward Bach, 1934

„Bolile ne afectează pe toţi; germenii patogeni sunt împrăştiaţi de vânturi, dar nu încolţesc decât pe terenul care este pregătit să-i primească.”

Claude Bernard, sec XIX

„Sănătatea deplină este acea stare pozitivă şi vibrantă a sănătăţii fizice, emoţionale, psihologice şi spirituale care izvorăşte din interior, atunci când principalele bariere din calea vindecării au fost depăşite.”

Dr. Mark Atkinson