gemoterapieÎn aceste ţesuturi embrionare se regăsesc, indiferent de vârsta plantei, proprietăţile de menţinere a reacţiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere şi de multiplicare celulară. Gemoterapia poate fi considerată şi o punte de legătură între alopatie şi homeopatie.

În cuvinte simple aceste postulate pot fi explicate astfel: materia vie este într-o continuă mişcare şi schimbare; viaţa vegetală, animală, umană, dar şi minerală există datorită unei strânse legăturişi influenţe reciproce. Liantul îl reprezintă aminoacizii, respectiv PROTEINA, care stă la baza vieţii, a materiei vii.

Atât timp cât vegetalele pot să interacţioneze cu componentele organismelor animale şi umane prin hrană, stimulând creşterea şi dezvoltarea acestora, este limpede şi logic că aceleaşi substanţe pot să intervină şi în cazul unor distrucţii celulare sau funcţionale pentru corecţia lor. Acest lucru poate fi realizat doar cu ajutorul acelor structuri vii care îşi păstrează nealterat principiul de diviziune celulară.

Ţesuturile care au aceste proprietăţi sunt ţesuturi vegetale tinere numite şi ţesuturi meristematice. În plus, modul de preparare al acestora, în stare proaspătă, păstrează nealterate principiile active: enzime, fitohormoni, aminoacizi, substanţe cu structuri asemănătoare organismului uman care pot, datorită acestei calităţi să iniţieze reacţii la nivel celular, cu rol de fagocitare – eliminare a substanţelor străine, având ca rezultat detoxifierea celulelor blocate şi reluarea funcţionalităţii lor.”

Dr. Simona Niţu

Preşedinte ARGH